Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 29 June 2023

2023.06.29 - Nyhetsbrev

Anatsa trojaner spredt via falske apper i Google Play Store. Ny ransomware-gruppe kalt 8Base har vært svært aktiv i det siste.

Anatsa trojaner spredt via falske apper i Google Play Store

ThreatFabric rapporterer at Android-brukere fra minst fem land har blitt utsatt for en trusselkampanje, der falske apper fra Google Play Store brukes for å hente ut bankinformasjon. Den første falske appen ble oppdaget i mars 2023 der appen utga seg for å være en PDF-leser app. Totalt har det blitt funnet fem lignende apper, med den siste fremdeles tilgjengelig på Play Store.

Ved hjelp av grafiske elementer som legger seg over andre apper, kan skadevaren stjele sensitiv informasjon som innloggingsnøkler, kredittkort, kontobalanse og betalingsinformasjon. Dette kan så brukes av trusselaktørene for å initiere falske bankoverførsler i offeret sitt navn.
Referanser
https://www.securityweek.com/anatsa-banking-t[...]

Ny ransomware-gruppe kalt 8Base har vært svært aktiv i det siste

En ny ransomware-aktør kalt 8Base har vært svært aktive i mai og juni. Gruppen har vært aktiv i litt over et år og benytter seg både av kryptering av systemer og trusler om offentliggjøring av interne data fra sine ofre. De fleste ofrene så langt holder til i Brasil eller USA. I det siste har det dukket opp flere andre nye ransomware-grupper som Big Head, CryptNet, Mallox, og Xollam.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/06/8base-ranso[...]
https://blogs.vmware.com/security/2023/06/8ba[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>