Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 30 June 2023

2023.06.30 - Nyhetsbrev

MITRE lanserer en ny liste over de 25 farligste feilene i programvare. Hackergruppe hevder å ha tatt ned Russisk satelittkommunikasjonsleverandør. Analyse av DDoS-verktøyet som NoName057 benytter: DDoSia.

MITRE lanserer en ny liste over de 25 farligste feilene i programvare

MITRE delte nylig en liste over de 25 farligste svakhetene i programvare de siste to årene. Svakhetene forekommer ved feil i kode, arkitektur, implementering eller design. Listen ble utformet ved å score hver svakhet på alvorlighetsgrad og forekomst. De tre største svakhetene er: "Out-of-bounds Write", "Cross-site Scripting", & "SQL injection".
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Hackergruppe hevder å ha tatt ned Russisk satelittkommunikasjonsleverandør

En tidligere ukjent hackergruppe hevder å stå bak et cyberangrep mot den russiske satelittkommunikasjonsleverandøren "Dozor-Teleport", som brukes av energiselskaper og landets forsvar- og sikkerhetstjenester. Nettverket skal ha vært nede siden onsdag kveld, og firmaets nettside er også utilgjengelig. Hackerene påstår at de har skadet noen av satellitterminalene, samt lekket konfidensiell informasjon fra selskapets servere.
Referanser
https://therecord.media/hackers-take-down-rus[...]

Analyse av DDoS-verktøyet som NoName057 benytter: DDoSia

Sikkerhetsselskapet Sekoia har sett på hacktivist-gruppen NoName057 og DDoS-verktøyet de benytter seg av, DDoSia. De har også sett på hvordan gruppen organiserer seg, hvordan verktøyet lastes ned, analyse av målene deres osv. Denne gruppen har flere ganger angrepet norske mål.
Referanser
https://blog.sekoia.io/following-noname05716-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>