Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 22 June 2023

2023.06.22 - Nyhetsbrev

Apple fikser flere svakheter som utnyttes i aktive angrep. Kaspersky har også sluppet flere detaljer rundt Operation Triangulation, som benytter seg av tre av de nå utbedrede svakhetene.

Apple fikser flere svakheter som utnyttes i aktive angrep

Apple har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Safari, iOS, iPadOS, macOS og watchOS. Tre av patchene utbedrer svakheter oppdaget i forbindelse med Operation Triangulation, en avansert overvåkingsprogramvare oppdaget av russiske Kaspersky som retter seg mot iOS-enheter. Tilgang til enheten oppnås ved å sende en usynlig melding i iMessage, uten at brukeren kan oppdage noe eller trenger å foreta seg noe. En svakhet i iPhone sin kernel brukes så for å få system-tilgang. Skadevaren er kun aktiv i minnet og sletter seg selv etter 30 dager, dersom den ikke mottar andre kommandoer.

Russiske myndigheter mener det er amerikanske NSA som står bak den avanserte operasjonen. Kaspersky har også sluppet mer detaljer om malwaren i en ny rapport. Vi anbefaler å patche så fort som mulig!
Referanser
https://thehackernews.com/2023/06/new-report-[...]
https://support.apple.com/en-us/HT201222
https://securelist.com/triangledb-triangulati[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>