Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 6 July 2023

2023.07.06 - Nyhetsbrev

Løsepengevirus stopper driften ved Japans største havn, Port of Nagoya. Nytt verktøy utnytter sårbarhet i Microsoft Teams for å spre skadevare. Firefox versjon 115 fikser flere svakheter. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juni 2023.

Nytt verktøy utnytter sårbarhet i Microsoft Teams for å spre skadevare

En amerikansk marineoffiser har utviklet et verktøy kalt TeamsPhisher, som utnytter en fortsatt uløst sikkerhetsfeil i Microsoft Teams for å sende filer med skadelig programvare til brukere utenfor organisasjonen. Dette er mulig på grunn av at sikkerhets-systemer i applikasjonen kan lures til å behandle en ekstern bruker som intern.

TeamsPhisher er et Python-basert verktøy som automatiserer angrepet, og det krever at brukerne har en Microsoft Business-konto med en gyldig Teams og Sharepoint lisens. Verktøyet inneholder også en "forhåndsvisningsmodus" for å verifisere mål-listen og se meldingene fra mottakerens perspektiv.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Firefox versjon 115 fikser flere svakheter

Mozilla har sluppet Firefox versjon 115 i stabil utgave. Den nye versjonen fikser blant annet to svakheter rangert med "høy" viktighet. Begge svakhetene er av typen "use-after-free" og skyldes feil i håndtering av minne.
Referanser
https://www.securityweek.com/firefox-115-patc[...]

Løsepengevirus stopper driften ved Japans største havn, Port of Nagoya

Et angrep fra løsepengevirusgruppen LockBit 3.0 har ført til full stans ved Japans største havn, Port of Nagoya. Havnen er en sentral fraktkanal for bilprodusenten Toyota. Lastecontainere fra hele verden er for tiden strandet som et resultat av angrepet. Ifølge operatøren, Nagoya Harbor Transportation, mottok de et løsepengekrav fra LockBit 3.0 etter hendelsen. Havnen forventer å gjenoppta drift torsdag morgen.
Referanser
https://www.darkreading.com/attacks-breaches/[...]
https://therecord.media/major-japanese-port-s[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juni 2023

Denne måneden skriver vi blant annet om ransomware-angrep mot hundrevis av firmaer gjennom tjenesten MOVEit og avanserte angrep mot iOS-enheter.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2023/07/oppsu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>