Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 28 July 2023

2023.07.28 - Nyhetsbrev

Norske virksomheter har opplevd nedetid

Flere norske virksomheter med nedetid

Amedia, Politiet og PST har opplevd problemer med sine nettsider. Samt konsernet Schibsted, Schibsted-eide Finn.no, og Schibsted-avisene Bergens Tidene, Stavanger Aftenblad og Aftenposten.

Schibsted teknologidirektør Sven Thaulow offentligjorde torsdag kveld 19:15 at virksomheten var utsatt for et DDoS-angrep med intensjon om å nekte tilgang til nettsidene. Thaulow kunne ikke kommentere på hvor lenge problemet vil vedvare, men sier det kommer an på hvor avansert dataangrepet er.

Amedia kunne ikke verifisere hva som skylder nedetiden av nettsidene, men konserndirektør for data og teknologi for Amedia, Håvard Solheim, kommenterte at det trolig var et DDoS-angrep.

Seniorrådgiver i PST, Eirik Veum, opplyste om at nettsidene hadde gått ned med jevne mellomrom på torsdag ettermiddag. Veum utelukket ikke dataangrep, men informerte om at PST sine interne nettverk og datasystemer ikke var rammet. All drift hos PST forløper mot kvelden som normalt.

Politiet kunne heller ikke verifisere hva som forårsaket nedetid for sine hjemmesider torsdag ettermiddag, men kommenterte at et dataangrep var en av mulighetene som undersøkes. Politiet sine operative systemer var ikke berørt, og innbyggerne kunne kontakte politiet som vanlig.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BW2OM7/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>