Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 31 July 2023

2023.07.31 - Nyhetsbrev

Ivanti advarer om ny alvorlig sårbarhet brukt i angrep mot norske myndigheter

Ivanti har utstedt en advarsel om en ny sårbarhet som påvirker deres mobile endpoint management-programvare, som ble benyttet i nylige angrep mot flere norske statlige etater. Sårbarheten, kjent som CVE-2023-35081, skiller seg fra den tidligere oppdagede feilen og har innvirkning på alle støttede versjoner av Ivanti Endpoint Manager Mobile. Det amerikanske Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) har oppfordret selskapets kunder til å umiddelbart oppdatere sine enheter. Sårbarheten kan tillate hackere å få tilgang til personlig identifiserbar informasjon og lage administrative kontoer for å gjøre ytterligere endringer i sårbare systemer.
Referanser
https://therecord.media/ivanti-warns-of-secon[...]
https://www.ivanti.com/blog/cve-2023-35081-ne[...]
https://forums.ivanti.com/s/article/KB-Arbitr[...]

Fruity trojan spres gjennom forfalskede programvareinstallatører for å infisere maskiner med remcos RAT

Trusselaktører lurer brukere med falske nettsteder som inneholder trojanske programvareinstallatører for å spre en ondsinnet nedlastning kalt Fruity, med mål om å installere Remcos RAT. Fruity-trojaneren, som er Python-basert, aktiveres gjennom en flertrinns infeksjon og bruker prosessdoppelgänging for å omgå antivirusdeteksjon. Angrepet kan variere fra phishing til drive-by-nedlastinger.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/07/fruity-troj[...]
https://attack.mitre.org/techniques/T1055/013/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>