Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 5 November 2018

2018.11.05 - Nyhetsbrev

CIAs kommunikasjonsnettverk kompromittert ved hjelp av Internett-søk. Alvorlig zero-day sårbarhet i Microsoft Edge. Google øker sikkerheten ved innlogging og krever Javascript.

CIAs kommunikasjonsnettverk kompromittert ved hjelp av Internett-søk

Mellom 2009 og 2013 opplevde CIA at et system de hadde for kommunikasjon med agenter ble avslørt av Iran. Dette førte til at dusinvis av amerikanske agenter ble drept i Kina og Iran. Innen 2011 hadde Iran infiltrert nettverket og annonserte i mai at de hadde avslørt over 30 amerikanske spioner. Kina fikk også tak i informasjon på lignende måte og 30 amerikanske agenter ble henrettet.
Referanser
https://www.yahoo.com/news/cias-communication[...]
https://www.telegraph.co.uk/technology/2018/1[...]

Alvorlig zero-day sårbarhet i Microsoft Edge

Zero-day ekstern kodeeksekvering i Microsoft Edge. To forskere har planer å publisere PoC (Proof of Concept) på hvordan man utnytter svakheten. Microsoft har ikke blitt fortalt i detaljer hva svakheten går ut på.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Google øker sikkerheten ved innlogging og krever Javascript

Google har informert om at de ikke lengre vil tillate enheter å logge inn hvis Javascript ikke er aktivert. Dette er en konsekvens av at de har utvidet sikkerhetskontrollen ved inlogging.

Videre informerer de om at de planlegger å hente inn logger fra Google Play Protect, som gir Google mulighet til å sjekke om det er skadelig programvare installert på enheten det logges inn fra.

Google skal også varsle brukeren om hvilke tredjepartsapplikasjoner som har fått tilgang til sensitiv informasjon gjennom Google sine tjenester, slik som Gmail og Google Contacts.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-wont-let[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>