Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 13 November 2018

2018.11.13 - Nyhetsbrev

Andelen Android-enheter med skadevare går ned. Googles Internet-trafikk ble BGP routet gjennom Kina. HTTP/3 vil basere seg på HTTP over QUIC-protokollen.

Andelen Android-enheter med skadevare går ned

Google har kommet med sine årlige tall på hvor mange enheter som har potensiell skadelig programvare installert. Av de 2 milliarder brukerne, er det 0.09 prosent av de som kun bruker Google Play dette gjelder. Når det kommer til brukere som også bruker tredjeparts app-butikker er dette tallet 0.68 prosent. Dette er en forbedring fra fjorårets 0.82 prosent.
Referanser
https://threatpost.com/threatlist-google-play[...]

Googles Internet-trafikk ble BGP routet gjennom Kina

Flere millioner Google IP-adresser ble mandag routet gjennom Kina etter at feil routing-informasjon ble sendt ut gjennom BGP. Dette gjorde at Googles tjenester ble utilgjengelig for mange brukere. Google sier at de ikke har grunn til å tro at dette ble gjort med overlegg, mens andre mener at hendelsen er mistenkelig. China Telecom, som stod bak hendelsen, har også tidligere stått bak lignende rerouting.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

HTTP/3 vil basere seg på HTTP over QUIC-protokollen

Versjon 3 av HTTP-protokollen vil basere seg på HTTP over QUIC og altså ikke bruke TCP-proktollen i bunnen. QUIC står for Quick UDP Internet Connections og kombinerer HTTP/2, TCP, UDP og TLS. Protkollen er alltid kryptert og er også kjappere enn TCP. Google håper at protokollen skal ta over både for UDP og TCP.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/http-over-quic-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>