Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 8 November 2018

2018.11.08 - Nyhetsbrev

USA vil begynne å laste opp utenlandsk APT-malware. Politiet i Nederland har infiltrert chatte-tjeneste. Cisco patcher Stealthwatch, Unity Express og Meraki.

USA vil begynne å laste opp utenlandsk APT-malware

USCYBERCOM opplyser at de har tenkt å begynne å laste opp malware de oppdager utført av utenlandske APT-grupperinger til VirusTotal. Malwaren vil bli lastet opp etter hvert som den blir avgradert. Ved at malwaren legges opp på VirusTotal, vil sikkerhetsleverandører lett kunne få tilgang til dem og legge inn deteksjon i sine sikkerhetsprodukter.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/us-cyber-comman[...]

Politiet i Nederland har infiltrert chatte-tjeneste

Politiet i Nederland sier de har dekryptert mer enn 258.000 meldinger sent ved hjelp av tjenesten IronChat. Appen har vært brukt av kriminelle til å sende krypterte meldinger via dedikerte enheter som bare har støttet chatte-tjenesten. Politiet har nå beslaglagt domenet og utstyret til firmaet som har stått bak tjenesten, Blackbox-security.com, i forbindelse med etterforskning av hvitvasking.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Cisco patcher Stealthwatch, Unity Express og Meraki

Cisco har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Stealthwatch, Unity Express og Meraki. Noen av svakhetene lar en angriper ta kontroll over det sårebare systemet.
Anbefaling
Innstaller oppdateringer
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>