Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 3 June 2019

2019.06.03 - Nyhetsbrev

Kritiske sårbarheter i Nvidia GeForce Experience har blitt rettet opp. Sårbarhet i Notepad fra Microsoft. Ny cryptojacking-orm sprer seg i Kina.

Ny cryptojacking-orm sprer seg i Kina

En ny cryptojacking-orm ved navn Beapy sprer seg i Kina. Målet med ormen er å benytte andres maskiner til å utvinne kryptovaluta. Ormen spres først via epost og benytter seg deretter av DoublePulsar-svakheten for å oppnå videre spredning. Til nå har den i hovedsak blitt oppdaget i bedrifter i Kina, men den er også sett i Sør-Korea, Japan og Vietnam.
Referanser
https://www.symantec.com/blogs/threat-intelli[...]

Kritiske sårbarheter i Nvidia GeForce Experience har blitt rettet opp

Nvidia har rettet opp i to kritiske sårbarheter i sin programvare, GeForce Experience. Disse sårbarhetene kan gi mulighet for rettighetseskalering, lokal eksekvering av kode, informasjonslekkasje og tjenestenekt. Den første felien lå i en hjelpefunksjon i kontrollpanelet for programvaren. Den andre feilen var knyttet til selve installasjonsprosessen. Nvidia opplyser at begge feilene krevde lokal tilgang til maskinvaren for å kunne utnyttes.
Anbefaling
Installer nyeste versjon av programvaren.
Referanser
https://threatpost.com/nvidia-fixes-high-seve[...]

Sårbarhet i Notepad fra Microsoft

En sårbarhet knyttet til minne-korrupsjon i Microsofts programvare, Notepad, gjør det mulig å åpne et terminalvindu gjennom programmet. For å utnytte feilen er en angriper først nødt til å få åpnet programvaren på målet. Tidligere eksisterte det feil i Internet Explorer som kunne brukes for å oppnå dette, men disse har siden blitt rettet opp i. Sårbarheten anses derfor ikke som noen vesentlig sikkerhetsrisiko.
Anbefaling
Ingen anbefaling.
Referanser
https://threatpost.com/researcher-exploits-mi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>