Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 June 2019

2019.06.04 - Nyhetsbrev

Russland og Kina flytter over til egenutviklede operativsystemer. Sårbarhet i MacOS lar programmer styre muspeker. Ny bakdør for Linux: HiddenWasp.

Russland og Kina flytter over til egenutviklede operativsystemer

Det russiske militæret er i ferd med å fase ut Windows som OS og flytter over på sin egen Linux-distribusjon kalt Astra Linux. OSet ble klarert for å håndtere gradert informasjon forrige måned.

Tidligere i måneden kom det også meldinger om at det kinesiske militæret er i ferd med å gå over til et egenutviklet OS, som ikke er basert på Linux.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/russian-militar[...]
https://www.zdnet.com/article/chinese-militar[...]

Sårbarhet i MacOS lar programmer styre muspeker

En sårbarhet i MacOS lar allerede installerte applikasjoner gjøre syntetiske musklikk på skjermen. Dette gjør at applikasjonene kan få tilgang til å utføre handlinger de egentlig ikke skal ha tillatelse til. Feilen kan f.eks. brukes til å dele posisjon eller å slå på mikrofonen på systemet ved å godta dialogbokser uten at brukeren merker det.
Referanser
https://threatpost.com/macos-zero-day-malicio[...]

Ny bakdør for Linux: HiddenWasp

Sikkerhetsforskere har oppdaget en ny bakdør laget for Linux som de har kalt HiddenWasp. Bakdøren ble ikke oppdaget av anti-virus programvare og er antagelig i bruk i målrettede angrep.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>