Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 17 June 2019

2019.06.17 - Nyhetsbrev

APT-aktøren XENOTIME kartlegger elforsyningen i USA. Oppgang i antall ransomware-angrep. New York Times: USA har installert sabotasjeprogramvare i Russlands strømnett.

APT-aktøren XENOTIME kartlegger elforsyningen i USA

IT-sikkerhetsfirmaet Dragos melder at trusselaktøren XENOTIME har startet kartlegging av elektrisitetsforsyingen i USA. Tidligere har aktøren konsentrert seg om olje- og gass-sektoren. Aktøren har tidligere angrepet Aramco i Saudi Arabia med malwaren Triton.
Referanser
https://dragos.com/blog/industry-news/threat-[...]
https://www.itwire.com/security/sec-firm-drag[...]

Oppgang i antall ransomware-angrep

Threatpost opplyser at ransomware-angrep har hatt stor oppgang i 2019. "Denne typen angrep vil fortsette å være en trussel så lenge folk fortsetter å betale for å dekryptere filene sine", sier sikkerhetsforskerene fra Positive Technologies. Mange nye framgangsmåter har også endret seg i løpet av det siste året. Et nevneverdig eksempel på dette er CryptoMix, en form ransomware som informerer ofre om at hele summen man betaler for å låse opp filene vil bli donert til en veldedighetsorganisasjon for barn. En annen form for ransomware benytter nå en forfalsket versjon av PayPal for å gjennomføre betalingen. Dette er naturligvis en falsk portal som brukes til å stjele innloggingsdetaljer.
Referanser
https://threatpost.com/threatlist-ransomware-[...]

New York Times: USA har installert sabotasjeprogramvare i Russlands strømnett

New York times rapporterer i en artikkel at USA har plantet skadelig programvare i det Russiske strømnettet, samt andre mål. Kildene sier at USA kan gjøre betydelig skade ved en eventuell konflikt. Trump har senere lagt ut en melding på Twitter om saken der han sier at den er løgn og at New York Times er fiender av folket.
Referanser
https://www.nytimes.com/2019/06/15/us/politic[...]
https://www.aftenposten.no/verden/i/4qrn76/Ne[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>