Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 14 June 2019

2019.06.14 - Nyhetsbrev

Norge blir medlem av cybersikkerhetssenteret i Tallinn. Telegram-direktør hevder at kinesiske myndigheter står bak nylig DDoS-angrep. Svakhet i Exim mailserver blir utnyttet.

Norge blir medlem av cybersikkerhetssenteret i Tallinn

Norge blir i dag medlem av det internasjonale senteret, Cooperative Cyber Defence Centre of Excellene, som holder til i Tallinn i Estland. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier at et digitalt angrep kan være alvorlig og ramme samfunnskritisk infrastruktur, samt militære operasjoner. Han understreker at de nå styrker samarbeidet med partnere og allierte om digital sikkerhet.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/styrker[...]

Telegram-direktør hevder at kinesiske myndigheter står bak nylig DDoS-angrep

Pavel Durov, direktøren av meldingstjenesten Telegram, hevder at kinesiske myndigheter står bak et nylig DDoS-angrep mot tjenesten. I en uttalelse sier han at angrepet var av en slik størrelsesorden at han mistenker at statlige aktører er nødt til å ha stått bak det. Han legger også til at flesteparten av de involverte IP-adressene kan spores tilbake til Kina.

Angrepet inntraff under en stor offentlig protest i Hong Kong. Durov mener at dette vekker mistanke, ettersom den krypterte meldingstjenesten tidligere har blitt brukt som et verktøy for å kommunisere i forbindelse med protester. Det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg opplyser også at demonstrantene benytter masker for å skjule ansiktene sine under protestene for å unngå annsiktsgjenkjenningsteknologi.
Referanser
https://www.theverge.com/2019/6/13/18677282/t[...]

Svakhet i Exim mailserver blir utnyttet

Millioner av Exim mailservere blir angrepet gjennom en kjent svakhet. Svakheten muliggjør ekstern kodeeksekvering som root på de sårbare versjonene av Exim mailserver. Svakheten er fikset i versjon 4.92.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2019-10149

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>