Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 27 June 2019

2019.06.27 - Nyhetsbrev

Google gir tilgang til DNS-over-HTTPS. Reuters gir innsikt i Cloud Hopper-angrepene. Lake City i Florida har betalt $500,000 etter ransomware-angrep. Cisco patcher Data Center Network Manager (DCNM).

Google gir tilgang til DNS-over-HTTPS

Google gir nå tilgang til sin DNS-over-HTTPS (DOH) tjeneste. Dette lar enn gjøre DNS oppslag over HTTPS og skal dermed øke personvernet og sikkerheten. Dette er tilsvarende prosjektene blant annet Mozilla og Cloudflare har jobbet med. Tjenesten er tilgjengelig fra adressen 8.8.8.8.
Referanser
https://threatpost.com/google-announces-dns-o[...]

Reuters gir innsikt i Cloud Hopper-angrepene

Den kinesisk støttede APT10-gruppen fikk tilgang til Hewlett Packard sine sky systemer, disse ble brukt som springbrett inn i flere av HP sine kunders nettverk. Blant annet Ericson var påvirket av det omfattende angrepet. Andre bedrifter som ble rammet er: Fujitsu, Tata Consultancy Services, NTT Data, Dimension Data, Computer Sciences Corporation og DXC Technology.
Referanser
https://www.reuters.com/investigates/special-[...]

Lake City i Florida har betalt $500,000 etter ransomware-angrep

Etter at byen Lake City i Florida ble utsatt for ransomware-angrep for to uker siden, er det nå besluttet at de skal betale løsepenger. Sammen med Riviera Beach, som nylig betalte $600,000 i et tilsvarende angrep, har Florida de siste to ukene betalt totalt $1,100,000 i løsepenger.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-48770128

Cisco patcher Data Center Network Manager (DCNM)

Cisco har sluppet patcher for flere svakheter i Data Center Network Manager. Disse svakhetene kan utnyttes av en ikke-innlogget bruker til å ta kontroll over en sårbar installasjon via nettverket.
Anbefaling
Installer patcher
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>