Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 4 November 2019

2019.11.04 - Nyhetsbrev

Hackere infiserer NAS-lagringsløsninger fra QNAP. Ny lov i Russland tillater myndighetene å slå av internett.

Hackere infiserer NAS-lagringsløsninger fra QNAP

Hackere har infisert tusenvis av NAS (network-attached storage) enheter fra QNAP. Malwaren, som er navngitt QSnatch, kan blant annet modifisere jobber, hindre oppdateringer og stjele brukernavn og passord. Hvordan malwaren sprer seg og får tilgang til enhetene er foreløpig ikke kjent.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/thousands-of-qn[...]

Ny lov i Russland tillater myndighetene å slå av internett

Ny lov som omhandler myndigheters rett til å slå av interntett har tredd i kraft i Russland. For å muliggjøre en slik avkobling av internett er det påkrevd at trafikk fra samtlige ISPer rutes gjennom servere eid og håndtert av landets telekomregulatører. Kritikere og eksperter på russisk politikk, menneskerettigheter og personvern mener derimot at dette kun er en lov for å muliggjøre overvåking av russiske borgere.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/russias-new-dis[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>