Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 7 November 2019

2019.11.07 - Nyhetsbrev

Google inngår partnerskap for å motarbeide skadelige applikasjoner. NRK skriver om at tre er siktet for spionasje relatert til kritikk mot Saudi-Arabia. Pwn2Own-konkurransen avslører svakheter i telefoner, TVer og smarthøyttalere. Ansatt i Trend Micro solgte kundedata til svindlere.

Google inngår partnerskap for å motarbeide skadelige applikasjoner

Google har inngått et partnerskap med sikkerhetsfirmaene ESET, Lookout og Zimperium for å motarbeide den økende mengden skadelige applikasjoner på Google Play Store. Disse firmaene har i lang tid bidratt med å oppdage og fjerne skadelige applikasjoner fra markedet, men Google fjerner dem ikke fra enheter når de først er installert hos sluttbrukere. Et av målene for det nye samarbeidet blir derfor å forhindre at applikasjonene kommer ut på markedet i det hele tatt.
Referanser
https://techcrunch.com/2019/11/06/google-play[...]

NRK skriver om at tre er siktet for spionasje relatert til kritikk mot Saudi-Arabia

Blant de siktede er to tidligere ansatte i Twitter og en er ekstern. De har blitt siktet for å ha spionert mot personer som har uttrykt kritikk mot den saudiarabiske kongefamilien skriver NRK. "Den foreløpige siktelsen går ut på at saudiarabiske agenter har gått inn i Twitters interne systemer for å hente ut personlig informasjon om kjente saudiarabiske kritikere og tusenvis av andre Twitter-brukere", sa den amerikanske statsadvokaten David Anderson.
Referanser
https://www.nrk.no/urix/tre-siktet-for-spiona[...]
https://www.washingtonpost.com/national-secur[...]

Pwn2Own-konkurransen avslører svakheter i telefoner, TVer og smarthøyttalere

Flere produkter fra Samsung, Xiaomi, Sony og Amazon har blitt hacket av White-hat hackere på Pwn2Own konferansen i Tokyo. Både telefoner, TVer og smarthøyttalere ble kompromittert.
Referanser
https://www.androidpolice.com/2019/11/06/amaz[...]

Ansatt i Trend Micro solgte kundedata til svindlere

Tirsdag orienterte Trend Micro om at en innsider har solgt personlige data tilhørende ca. 100.000 kunder til svindlere som ringer opp og utgir seg for å være ulike former for teknisk support og skal "hjelpe" deg med PCen din. Den ansatte er sagt opp og under politietterforskning.
Referanser
https://www.securityweek.com/trend-micro-empl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>