Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 21 November 2019

2019.11.21 - Nyhetsbrev

Iransk hackergruppe går målrettet mot industrielle systemer. Sårbarhet i kamera-app på mange Android-mobiler.

Iransk hackergruppe går målrettet mot industrielle systemer

Under CyberwarCon-konferansen i Arlington, Virginia, formidlet Microsofts Ned Moran at den Iranske hackergruppen APT33 (også kjent som Holmium, Refined Kitten og Elfin) ser ut til å ha oppskalert aktivitetene mot industrielle kontrollsystemer. Moran sa at passord-spray-angrepene har økt kraftig i intensitet mot cirka 2000 bedrifter. Han mener også det ser ut til at gruppen går aktivt inn for å befeste seg for å kunne gjøre større fysisk skadeverk via cyber-angrep. I foredraget nevnte han hverken hvilke systemer eller bedrifter som er berørt, men at de leverer kontrollsystemer til olje-, strøm- og foredlingsbransjene.
Referanser
https://www.wired.com/story/iran-apt33-indust[...]

Sårbarhet i kamera-app på mange Android-mobiler

Konsulentselskapet Checkmarx har sluppet informasjon og PoC for bruk av kamera, mikrofon og lokasjonsdata via tredjeparts programvare kun med adgang til lagringsressurser.

PoC-en viser hvordan man via en annen applikasjon kan styre tilgang til telefonens ressurser med enkle kall, og med disse ta opp og hente ned bilder, video og lyd uten at brukeren legger merke til det.
Google ble informert om svakheten tidligere i sommer og oppdaterte kameraprogramvaren i Android i juli. Så langt har Google og Samsung fikset problemet, men det gjenstår å se hvor fort andre leverandører tetter hullet..
Referanser
https://www.checkmarx.com/blog/how-attackers-[...]
https://www.androidpolice.com/2019/11/20/goog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>