Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 20 November 2019

2019.11.20 - Nyhetsbrev

Disse landene bør vi være obs på i 2020 innen cyber-spionasje. DNS over HTTPS kommer i Windows 10. Malwarebytes gjennomgang av exploit-kits for høsten 2019 viser at IE fortsatt misbrukes.

Disse landene bør vi være obs på i 2020 innen cyber-spionasje

Cyberspionasje har foregått i mange år. Nye land melder seg på i denne cyber- aktiviteten og ZDnet har en artikkel om hvilke nye land man bør følge med på i 2020 fordi de har aktive APT-grupperinger (APT=Advanced Persistent Threat).
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hacking-and-cyb[...]

DNS over HTTPS kommer i Windows 10

Microsoft har kunngjort at selskapet planlegger å utstyre Windows 10 med støtte for DNS over HTTPS (DoH). Dette er ende-til-ende-kryptering av DNS-protokollen (Domain Name Service) som blant annet brukes til å gjøre oppslag mellom domenenavn og IP-adresser.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/windows-10-skal-[...]

Malwarebytes gjennomgang av exploit-kits for høsten 2019 viser at IE fortsatt misbrukes

Malwarebytes har publisert en blogg om deres 2019-gjennomgang av exploit kits. Her kan vi blant annet se at Internet Explorer fortsatt utnyttes i et antall drive-by injiseringer i nettleseren fra nettsteder. Flash Player har også mange svakheter og er spesielt nevnt i artikkelen.
Referanser
https://blog.malwarebytes.com/exploits-and-vu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>