Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 1 November 2019

2019.11.01 - Nyhetsbrev

Nyoppdaget 0-dags svakhet i Chrome! Kinesisk cyberspionasje rettet mot å finne politiske dissidenter. Nasjonalt cybersikkerhetssenter har åpnet.

Kinesisk cyberspionasje rettet mot å finne politiske dissidenter

Threatpost skriver om et nytt cyberspionasjeverktøy brukt av den kinesisk-koblede trusselgruppen APT41. Skadevaren, som har fått navnet MessageTap, avlytter SMS-meldinger i meldingssentraler etter visse telefonnumre og meldinger, spesielt da med nøkkelord som kan tyde på bruk av kinesiske politiske dissidenter.
Referanser
https://threatpost.com/china-hackers-spy-text[...]

Nasjonalt cybersikkerhetssenter åpnet

Nasjonalt cybersikkerhetssenter, en del av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har nå åpnet og skal bidra til å styrke den digitale sikkerheten i Norge. I tillegg til NSM, vil også en rekke samarbeidspartnere fra både privat og offentlig sektor være representert på senteret, som er lokalisert på Havnelageret i Oslo sentrum.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/nasjonalt-cybers[...]

Nyoppdaget 0-dags svakhet i Chrome!

Google har sluppet en sikkerhetsoppdatering for Chrome som utbedrer en nyoppdaget 0-dag svakhet i nettleseren. Google rapporterer også at svakheten utnyttes aktivt. Vi anbefaler å oppdatere snarest.
Anbefaling
Installer siste versjon.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2019/10[...]
https://thehackernews.com/2019/11/chrome-zero[...]
https://www.zdnet.com/article/halloween-scare[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>