Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 1 April 2020

2020.04.01 - Nyhetsbrev

Marriott hoteller nok engang utsatt for datalekkasje av kundedata, NSM frykter corona-relaterte konkurser kan true rikets sikkerhet og FireEye advarer mot at det økende antall hackerverktøy som går etter industrielt utstyr kan bli et problem

Marriott hoteller nok engang utsatt for datalekkasje av kundedata

For andre gang på to år har hotellkjeden Marriott vært utsatt for lekkasje av kundedata. Denne gangen er over 5 millioner kunders data omfattet av lekkasjen. Lekkede data er fullt navn, adresse, e-poster og telefonnumre - som ofte brukes videre i spam-kampanjer
Referanser
https://threatpost.com/millions-guests-marrio[...]

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet frykter corona-relaterte konkurser kan true rikets sikkerhet

NSM varslet i et brev til departementene at det er grunn til å forvente at leverandører av sikkerhetsgraderte anskaffelser vil gå konkurs i følge artikkel i DN og Digi.no. Dette kan potensielt medføre at skjermingsverdige verdier kan komme på avveie.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/nsm-frykter-konk[...]

FireEye advarer mot at det økende antall hackerverktøy som går etter industrielt utstyr kan bli et problem

Det økende antallet hackerverktøy på markedet som retter seg mot industrielt utstyr gjør det enklere for mindre begavede angripere å utføre digitalt hærverk mot slikt utstyr - noe som øker riskoen for det kan bli flere slike angrep i den industrielle sektoren.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/fireeye-warns-a[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>