Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 30 April 2020

2020.04.30 - Nyhetsbrev

Økt aktivitet mot Microsoft Remote Desktop. VMware patcher XSS-svakhet i ESXi. Google har sluppet sikkerhetsoppdateringer til Chrome.

Økt aktivitet mot Microsoft Remote Desktop

Gjennom de siste to månedene med endrede rutiner i forbindelse med Covid-19, har antall bruteforce-angrep mot MS Remote Desktop mer enn 6-doblet seg. Dmitry Galov i Kaspersky Labs uttaler at den globale nedlåsningen av samfunnet og den økte aktiviteten på hjemmekontor har vist et markant fokusskifte der dårlig sikrede RDP-maskiner er en populær angrepsvektor.
Han uttaler videre at det er forholdsvis enkelt å sikre seg mot dette ved å bruke sterkere passord og multifaktor-autentisering. RDP-tjenester bør også legges bak VPN-forbindelser dersom de bruker av bedrifter.
Referanser
https://threatpost.com/millions-brute-force-a[...]

VMware patcher XSS-svakhet i ESXi

VMware har kommet med en patch til en Stored Cross-Site Scripting svakhet i ESXi med CVE-2020-3955. Svakheten gjorde at en angriper som hadde tilgang til å endre egenskapene til en virtuell maskin fra inni gjeste operativsystemet, som f.eks. å kunne forandre hostname, kunne legge inn skadelige script som blir kjørt i offeret sin browser når vedkommende åpnet ESXi host klienten og så på den virtuelle maskinen.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

Google har sluppet sikkerhetsoppdateringer til Chrome

Google har sluppet Chrome versjon 81.0.4044.129 for Windows, Mac og Linux. Oppdateringen utbedrer 2 use-after-free svakheter.
Anbefaling
Installer patch.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2020/04[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>