Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 22 April 2020

2020.04.22 - Nyhetsbrev

Norsk leverandør til Havbruksnæringen utsatt for hackerangrep. Frankrike utfordrer Apple på Covid-19 app og sporing av brukerinformasjon. Facebook spør britiske brukere om Covid-19 symptomer. Fire IBM nulldags-sårbarheter avslørt etter at IBM nektet å patche disse.

Norsk leverandør til Havbruksnæringen utsatt for hackerangrep

Steinsvik, et norsk selskap som er leverandør til norsk Havbruksnæring har fått kryptert store mengder data på sine servere. Angrepet er meldt politiet og Datatilsynet
Referanser
https://www.digi.no/artikler/norsk-selskap-op[...]

Frankrike utfordrer Apple på Covid-19 app og sporing av brukerinformasjon

Franske myndigheter presser Apple og krever at deres snarlig utrullede Covid-19 app skal kunne kjøre i bakgrunnen uten å levere de posisjonsdata og andre private data, som Apple ønsker, utenfor franske grenser.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-52366129

Facebook spør britiske brukere om Covid-19 symptomer

BBC melder at Facebook fra i går av begynte å spørre utvalgte brukere om de har symptomer på Covid-19 som ledd i en symptom-undersøkelse. Dette ble gjort i USA fra 6. april og publiseres i et "Symptom kart" på Facebook.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-52373986

Fire IBM nulldags-sårbarheter avslørt etter at IBM nektet å patche disse

En sikkerhetsanalytiker avslørte hele 4 nulldags-sårbarheter i IBMs Data Risk Manager, et Enterprise sikkerhetsverktøy. Analytikeren varslet IBM som nektet å patche disse. Sårbarhetene har i etterkant blitt offentliggjort på GitHub.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/security-resear[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>