Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 2 April 2020

2020.04.02 - Nyhetsbrev

Personvern- og sikkerhetsproblemer i videkonferansesystemet Zoom.

Personvern- og sikkerhetsproblemer hos Zoom

Personvernet og sikkerheten i Zoom, en tjeneste for videosamtaler, har vekket bekymring flere steder i det siste og dreier seg om flere forhold.

Mange brukere opplever at kanaler de bruker blir invadert av uvedkommende som viser uønsket innhold, også kalt zoombombing. Dette kan motvirkes ved å sette passord på kanalene og slå på muligheten for å godkjenne deltakere.

Zoom har også delt data med Facebook i det skjulte, som de ikke skal ha vært klar over selv. Dette skal nå være slått av.

Også personvernpolicyen har blitt endret den siste tiden, slik at selskapet forbeholder seg retten til å samle inn, lagre og dele persondata med tredjeparter. Dette inkluderer også innhold i opptak lagret i nettskyen, lynmeldinger, filer, virtuelle tavler og alt annet som deles under bruken av tjenesten. Heller ikke videoer og transkribering av disse, var untatt.

Et annet forhold er at verter for møter kan i større grad enn andre overvåke de andre deltakerne ved hjelp av en innebygd funksjon for å bl.a. å se om de andredeltakerne har fokus på zoom-vinduet/appen.

Enda et forhold er at kontaktregister-funksjonen lister opp brukere basert på domenenavn, noe som gjør at enkelte brukere opplever å se opptil tusen andre ukjente brukere som inkluderer navn, e-postadresse og bilde.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/bruker-du-zoom-t[...]
https://www.zdnet.com/article/windows-10-aler[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>