Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 15 April 2020

2020.04.15 - Nyhetsbrev

Microsoft med flere viktige sikkerhetsoppdateringer. Adobe med sikkerhetsoppdateringer til Cold Fusion, AfterEffect og Digital Editions. Intel slipper flere sikkerhetsoppdateringer.

Microsoft med flere viktige sikkerhetsoppdateringer

Microsoft slipper en større sikkerhetsoppdatering denne måneden. Totalt er 113 sikkerhetshull tettet. Av 113 er 19 kategorisert som kritiske, og 94 som viktige. 4 av disse er spesielt viktige, da de utnyttes aktivt, og to er allerede offentlig publisert. CVE-2020-0968, en zero-day som kan gi ekstern tilgang via feilhåndtering av minne i Internet Explorer. Svakheten utnyttes ved å lure bruker til å besøke f.eks en nettside med kode som utnytter svakheten. CVE-2020-1020, kan utnyttes ved å få brukeren til å vise en spesiallaget font. Gir ekstern tilgang. Det samme gjelder for CVE-2020-0938. Den siste CVE-2020-1027, kan misbruke måten Windows Kernel håndterer minne til å elevere brukerrettigheter.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

Adobe med sikkerhetsoppdateringer til Cold Fusion, AfterEffect og Digital Editions.

Adobe har slupper sikkerhetsoppdateringer til flere av sine produkter. Totalt adresseres 4 CVEer. Feilene i ColdFusion er viktigst, og tetter en svakhet som lar en angriper rettighetseskalere. For After Effects og Digital Editions er det snakk om feil som tillater informasjonsuthenting.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://www.thezdi.com/blog/2020/4/14/the-apr[...]

Intel slipper flere sikkerhetsoppdateringer

Intel slipper flere sikkerhetsoppdateringer denne måneden. Oppdateringene berører flere produkter, som b.a NUC, Support Assistant og WiFi Manager. Sårbarhetene som er nevnt innebærer blant annet mulighet for ekstern kodeeksekvering.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>