Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 3 June 2020

2020.06.03 - Nyhetsbrev

REvil ransomeware gruppen auksjonerer bort stjålne data. To kritiske Android-bugs åpner døren for RCE. Github avdekker skadevare kalt Octopus Scanner.

REvil ransomeware gruppen auksjonerer bort stjålne data

En ransomware-gruppe kalt REvil har annonsert auksjon av data fra et offer av gruppen for første gang. Auksjonen er etter sigende resultat av offeret ikke var villige til å betale gruppen. Dataene som auksjoneres bort skal tilhøre et kanadisk selskap, og er snakk om over 22000 filer og 3 databaser som er lagt ut for salg.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/06/revil-ran[...]

To kritiske Android-bugs åpner døren for RCE

Google har i denne månedens Android-oppdatering blant annet rettet to kritiske feil som muliggjør kjøring av ekstern kode (RCE) på Android-enheter. De kritiske feilene (CVE-2020-0117 og CVE-2020-8597) eksisterer i Android system-området, og vil tillate en ekstern angriper å kjøre vilkårlig kode i sammenheng med en privilegert prosess. Feilene påvirker Android versjon 8 til 10. I tillegg er det gitt ut patcher som retter flere sårbarheter i Qualcomms mobilbrikkesett som brukes i Android-enheter, hvorav to er kritiske og kan misbrukes eksternt.
Anbefaling
Oppdater Android.
Referanser
https://threatpost.com/two-critical-android-b[...]
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Github avdekker skadevare kalt Octopus Scanner

Skadevaren aktiveres når en utvikler laster ned et infisert repo og kompilerer koden, som da installerer en Remote Access Trojan (RAT) som gir angriper kontroll over brukerens maskin. Github Security Labs har scannet sidens repoer, og fant ut at 26 av dem er infiserte. Octopus Scanner er rettet mot Apache NetBeans, som er et integrert utviklingsmiljø som brukes til å skrive Java-programvare. NetBeans er ikke den mest populære Java IDEen, men er en av de eldste som tyder på at skadevaren er spesielt rettet mot eldre repoer.
Anbefaling
Anbefaler å scanne Github repoer for å være sikker.
Referanser
https://nakedsecurity.sophos.com/2020/06/01/g[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>