Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 22 June 2020

2020.06.22 - Nyhetsbrev

Fire nye zero-days oppdaget etter angrep på forskere sine falske nettverk. 79 Netgear ruter-modeller sårbare for zero-day svakhet. Cisco oppdager flere feil i Webex og RV ruterene deres for mindre bedrifter.

Fire nye zero-days oppdaget etter angrep på forskere sine falske nettverk

Forskere satt opp falske systemer (honeypots) for å oppdage angrep mot industrielle kontrollsystemer, som for eksempel kan kontrollere kjemiske prosesser, kraftforsyning eller bygningsautomasjon. Under forsøket ble det oppdaget fire nye zero days fra angrep som var rettet mot de falske systemene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/security-four-z[...]

79 Netgear ruter-modeller sårbare for zero-day svakhet

En zero-day svakhet finnes i 79 forskjellige modeller av Netgear-rutere som tillater en angriper å skaffe seg full kontroll over ruteren. Svakheten ligger i TTPD daemonen som blir brukt til å administrere ruterene.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Cisco oppdager flere feil i Webex og RV ruterene deres for mindre bedrifter

Cisco gikk ut med en advarsel om tre alvorlige feil i deres Webex konferansesystem, inkludert en feil som gjør at uautorisert angripere kan eksekvere kode på sårbare systemer. Cisco har også utbedret feil på RV-ruterene deres samt noen andre systemer, som Telepresence Collaboration Endpoint.
Referanser
https://threatpost.com/cisco-webex-router-cod[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>