Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 30 June 2020

2020.06.30 - Nyhetsbrev

Universitetet i California rammet av løsepengevirus. Kritisk svakhet i Palo Altos PAN-OS: Authentication Bypass in SAML Authentication.

Universitetet i California rammet av løsepengevirus

Første juni ble Universitetet i California angrepet av Netwalker-gjengen, som er kjent for løsepengevirus-angrep mot flere universiteter. Angrepet førte til at universitetet i California betalte 1,14 millioner dollar for å dekryptere filene sine. BBC har fått tilgang til deler av forhandlingene med bakmennene.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-53214783

Kritisk svakhet i Palo Altos PAN-OS: Authentication Bypass in SAML Authentication

Palo Alto melder om at enheter som er berørt av den kritiske sårbarheten CVE-2020-2021 bør patches ASAP. Enheter som kjører PAN-OS < 9.1.3, < 9.0.9, < 8.1.15 og 8.0.* er rammet. USCYBERCOM CNMF twitrer at det er trolig at utenlandske APTer vil forsøke å utnytte sårbarheten. Sårbarheten lar en angriper omgå autentisering.
Anbefaling
Installer patcher ASAP!
Referanser
https://security.paloaltonetworks.com/CVE-202[...]
https://twitter.com/CNMF_CyberAlert/status/12[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>