Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 10 June 2020

2020.06.10 - Nyhetsbrev

Microsoft patchetirsdag: 129 sikkerhetsoppdateringer for juni. Honda har måttet stoppe deler av sine globale operasjoner grunnet ransomware angrep. Indisk "Infosec" firma avslørt av forskere: drev "hacker-for-hire" som forretningsmodell.

Microsoft patchetirsdag: 129 sikkerhetsoppdateringer for juni

For fjerde måned på rad kommer en mengde sikkerhetsoppdateringer til Microsoft-produktene - denne gangen 129 oppdateringer. Mest fokus får patchene som fikser en rekke svakheter i Windows Small Message Block (SMB)-protokollen. Office og Excel får også viktige oppdateringer nå i juni.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/06/microsoft[...]
https://threatpost.com/microsoft-june-patch-t[...]

Honda har måttet stoppe deler av sine globale operasjoner grunnet ransomware angrep.

En av verdens største bilprodusenter Honda har nylig blitt rammet av ransomwaret "snake". Noe som har ført til en nesten komplett stans av Honda sine globale operasjoner. Honda skriver på twitter at både customer service og financial services vil være utilgjengelige på grunn av angrepet.
Referanser
https://techcrunch.com/2020/06/09/honda-ranso[...]

Indisk "Infosec" firma avslørt av forskere: drev "hacker-for-hire" som forretningsmodell

Forskere ved Canadas Citizen Lab står bak avsløringen av et indisk firma som utga seg for å drive med informasjonssikkerhet har blitt avslørt som skalkeskjul for deres egentlige virksomhet - å leie ut hackertjenester for å utøve kriminelle aktiviteter mot alle som kundene ønsket skulle rammes.
Referanser
https://www.theregister.com/2020/06/09/citize[...]
https://citizenlab.ca/2020/06/dark-basin-unco[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>