Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 8 June 2020

2020.06.08 - Nyhetsbrev

IBM slipper nytt krypterings-utviklerverktøy for MacOS og iOS. Betalende brukere får Zooms ende-til-ende kryptering. Kode for utnyttelse av unpatched Windows feil er publisert online.

IBM slipper nytt krypterings-utviklerverktøy for MacOS og iOS

IBM slipper utviklingsverktøy for "Fully Homomorphic Encryption" (FHE). I et blogginnelegg skriver IBM at FHE vil la en fil være kryptert også når den er i bruk, og ikke bare ved filoverføringer og lagring. Brukere med riktige tillatelser kan fortsatt endre filene mens de er krypterte. Verktøyene er i første omgang tilgjengelig for MacOS og iOS, mens de er under utvikling for Android og Linux.
Referanser
https://www.ibm.com/blogs/research/2020/06/ib[...]
https://developer.ibm.com/blogs/new-open-sour[...]

Betalende brukere får Zooms ende-til-ende kryptering

Videokonferansetjenesten Zoom vil kun tilby ende-til-ende kryptering for betalende brukere. Alex Stamos, som jobber som rådgiver for Zoom, sier at det er sikkerhetshensyn som kommer i veien for å gi gratisbrukere tilgang til dette. Datoen for når den nye krypteringen rulles ut er ikke satt.
Referanser
https://threatpost.com/zoom-end-to-end-encryp[...]

Kode for utnyttelse av unpatched Windows feil er publisert online.

Sårbarheten på Windowssystemene gjør at koden potensielt kan spre seg mellom maskiner uten handling fra brukerne.
Anbefaling
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>