Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 25 June 2020

2020.06.25 - Nyhetsbrev

Skadevaren Glupteba unngår anti-virusprogrammer i Windows. Oppdatering av ChromeOS med oppdatert sikkerhet. VMware har lansert sikkerhetsoppdatering til flere produkter. iOS 14 avslører suspekt oppførsel av appen TikTok.

Skadevaren Glupteba unngår anti-virusprogrammer i Windows

Skadevaren Glupteba er mye brukt for å danne botnet og bruker avanserte metoder for å gå uopppdaget i Windows. Skadevaren blir spredd ved nedlasting av piratkopier av kommersielle programmer og spill, og blir lastet ned på den infiserte PCen i mindre deler for å unngå å bli oppdaget. Skadevaren tilegner seg deretter tilgang til kjernen for å installere en driver som gir viruset ytterligere kontroll over maskinen.

Alle infiserte maskiner blir meldt inn i et botnet for sentral kontroll. De infiserte maskinene blir videre brukt til utvinning av kryptovaluta, men kan også bli brukt til å distribuere annen skadevare til de aktuelle maskinene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/this-sneaky-mal[...]

Oppdatering av ChromeOS med oppdatert sikkerhet

Google har utgitt en ny oppdatering til ChromeOS. Oppdateringen skal ta hånd av småproblemer funnet i operativsystemet, samt oppdatere sikkerheten. Oppdateringen blir rullet ut de kommende dagene.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2020/06[...]

VMware har lansert sikkerhetsoppdatering til flere produkter

Etter det har blitt oppdaget sårbarheter i VMware ESXi, Workstation, Fusion og Cloud Foundation har VMware lansert oppdateringer for å sikre disse.
Anbefaling
Oppdater de aktuelle programmene.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

iOS 14 avslører suspekt oppførsel av appen TikTok

I video postet på Twitter ser man at iOS 14 indikere at den populære appen TikTok tar kopi av alt en skriver. Det er fortsatt ukjent hvorfor TikTok gjør dette og hvordan den nye funksjonaliteten i iOS påvirker applikasjoner som organiserer passord og clipboard.
Anbefaling
Vær obs på TikTok appen
Referanser
https://twitter.com/RachelTobac/status/127603[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>