Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 4 March 2021

2021.03.04 - Nyhetsbrev

Google fikser 0-dagssårbarhet i Chrome. Den russisktalende grupperingen RTM benytter nye metoder i pågående kampanje mot transport og finanssektoren. Sikkerhetsfirmaet Qualys angrepet via sårbare Accellion FTA-servere.

Google fikser 0-dagssårbarhet i Chrome

Den 2. mars kom det en ny sikkerhetsoppdatering til Google Chrome (versjonsnummer 89.0.4389.72) som fikser en 0-dagssårbarhet. Google melder at de har sett sårbarheten i aktiv utnyttelse. Dette er andre gang Google patcher en 0-dagssårbarhet under aktiv utnyttelse i år.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Den russisktalende grupperingen RTM benytter nye metoder i pågående kampanje mot transport og finanssektoren

Den russisktalende gruppen RTM videreutvikler sine verktøy. Gruppen som tidligere er kjent for banktrojanere, har nå videreuviklet sine metoder til også å omfatte bruk av Quoter, som er en nylig oppdaget ransomware. Angrepene starter typisk med utsending av epost med skadelig innhold.
Referanser
https://threatpost.com/rtm-banking-trojan-quo[...]

Sikkerhetsfirmaet Qualys angrepet via sårbare Accellion FTA-servere

Qualys har blitt frastjålet data via et velykket angrep mot sine Accellion FTA servere. Det har blitt brukt en 0-dags svakhet i angrepet. Dette var del av en større kampanje som startet i desember 2020. Denne uken slapp Clop ransomware gjengen skjermdumper som viser at de har fått tak i filer som tilhører Qualys. Dette inkluderer bestillinger, fakturaer, skatt- dokumentasjon og rapporter fra skanninger.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>