Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 17 March 2021

2021.03.17 - Nyhetsbrev

Kinesisk aktør bryter seg inn hos Telekom-selskaper. Rapport fra Mimecast bekrefter at Solarwinds-bakdør ble benyttet under angrepet i januar. Google har sluppet PoC-kode for Spectre-exploit.

Kinesisk aktør bryter seg inn hos Telekom-selskaper

McAffee har laget en rapport om APT-aktøren RedDelta/Mustang Panda og hvordan de nå målrettet bryter seg inn hos Telekom-selskaper, etter tidligere å ha hatt Vatikanet som mål. Angrepene retter seg mot ansatte i selskapene og blir utført ved å lure dem inn på en side som ser ut som en portal for å søke jobber. Målet med "Operasjon Diànxùn"skal være å få tak informasjon rundt utrulling av 5G-teknologi. McAffee mener også at noe av bakgrunnen for kampanjen kan være at Kina har blitt bannlyst fra å tilby 5G-teknologi til flere land.
Referanser
https://www.mcafee.com/blogs/other-blogs/mcaf[...]
https://therecord.media/chinese-cyberspies-go[...]

Rapport fra Mimecast bekrefter at Solarwinds-bakdør ble benyttet under angrepet i januar

I en ny rapport bekrefter Mimecast at Solarwinds Orion bakdøren ble brukt til å kompromitere deler av deres tjeneste i Januar. Undersøkelser i etterkant har ikke gitt indikasjoner på at aktøren har fått tilgang til kunders epost eller epost-arkiv. Angriperne fikk imidlertid tak i noe av kildekoden til Mimecasts systemer og sertifikater tilhørende kunder.
Referanser
https://www.mimecast.com/incident-report/

Google har sluppet PoC-kode for Spectre-exploit

I håp om å motivere web-utviklere til å sikre sine nettsider har Googlet sluppet såkalt PoC-kode (konsept-kode) som demonstrerer hvordan man kan bruke Spectre exploit for å hente ut data fra nettsider. I eksempelet til Google er det Chrome som blir utnyttet, men de kommenterer at problemet ikke er Chrome-spesifikt.
Anbefaling
Sikre nettsidene mot denne type angrep.
Referanser
https://threatpost.com/google-spectre-poc-exp[...]
https://security.googleblog.com/2021/03/a-spe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>