Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 25 March 2021

2021.03.25 - Nyhetsbrev

Facebook tar grep mot hackere i Kina

Facebook tar grep mot hackere i Kina

Facebook har nylig tatt grep mot en gruppe hackere i Kina kjent i sikkerhetsindustrien som Earth Empusa eller Evil Eye - ved å forstyrre deres evne til å bruke infrastrukturen til å misbruke plattformen, distribuere skadelig programvare og hacke personlige kontoer. Trusselaktørens målgruppe er hovedsakelig aktivister, journalister og dissidenter blant Uighurer fra Xinjiang i Kina, med spesielt fokus på de som er bosatt i utlandet. Aktøren bruker ulike cyberspionasjetaktikker for å identifisere målene og infisere enhetene med skadelig programvare som deretter brukes til overvåking.

Facebook har blokkert ondsinnede domener fra å bli delt på plattformen, tatt ned gruppens kontoer og varslet personer de tror har vært et mål for denne trusselsaktøren. Til tross for tiltakene er fortsatt trusselaktøren aktiv.
Referanser
https://about.fb.com/news/2021/03/taking-acti[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>