Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 5 March 2021

2021.03.05 - Nyhetsbrev

NSM med varsel angående utnyttelse av sårbarheter i Microsoft Exchange. Microsoft Security beskriver tre forskjellige malware brukt i forbindelse med SolarWinds.

NSM med varsel angående utnyttelse av sårbarheter i Microsoft Exchange

NSM har lagt ut et varsel hvor de melder at sårbaretene i Microsoft Exchange utnyttes aktivt av flere trusselaktører. De anbefaler å undersøke etter tegn til kompromittering, og legger ved linker til ressurser som beskriver hvordan man kan undersøke dette.
Referanser
https://nsm.no/fagomrader/digital-sikkerhet/n[...]

Microsoft Security beskriver tre forskjellige malware brukt i forbindelse med SolarWinds

NOBELIUM, som er navnet Microsoft har gitt aktørene bak SolarWinds, har brukt minst tre nye malware-verktøy. Malwarene har fått navnet GoldMax, GoldFinder og Sibot. Aktøren er sofistikert og har blant annet skreddesydd malwaren til kunde-nettverkene som ble kompromitert med den kompromiterte admin brukeren til Solarwinds. Analyse av programvaren er blitt gjort av både FireEye og Microsoft.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2021/[...]
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>