Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 24 March 2021

2021.03.24 - Nyhetsbrev

Acer rammet av løspengevirus. Riksrevisjonen kritisk til NVE: Ikke godt nok forberedt på dataangrep.

Acer rammet av løspengevirus

PC-giganten Acer er blitt rammet av løspengevirus. Angrepet har ikke blitt bekreftet av Acer, men de hackerne har publisert bevis fra angrepet i form av interne dokumenter og bilder. Sikkerhetsforskere har bekreftet angrepet.

Det skal være fremsatt et løspengekrav på 50 millioner dollar, som tilsvarer rundt 433 millioner norske kroner i dagens kurs. Denne summen er trolig den høyeste summen noen sinne. Høyeste dokumenterte løspengekravet i 2020 lå på 30 millioner dollar.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/pc-gigant-angrep[...]

Riksrevisjonen kritisk til NVE: Ikke godt nok forberedt på dataangrep

Riksrevisjonen er kritisk til at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ikke følger opp kraftselskapene, slik at de tar grep for å sikre beredskapen.

I følge regelverket har kraftselskapene selv ansvaret for datasikkerheten. NVE mener at sikkerhetsnivået er høyt og at bransjen faktisk har tatt grep for å øke beredskapen mot dataangrep.
Referanser
https://e24.no/olje-og-energi/i/BlwGVg/riksre[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>