Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 March 2021

2021.03.09 - Nyhetsbrev

Brian Krebs publiserer artikel om tidslinjen til pågående Exchange-angrep. SecureWorks knytter Supernova-bakdør til kinesiske Spiral.

Brian Krebs publiserer artikel om tidslinjen til pågående Exchange-angrep

Ifølge Krebs ble sårbarheten rapportert til Microsoft av sikkerhetsfirmaet DEVCORE 5. januar. Kort tid etter begynte andre sikkerhetsfirmaer å rapportere til Microsoft om aktiv utnyttelse av den da ukjente sårbarheten. I slutten av februar begynner massiv skanning og utnyttelse av sårbarheten.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/03/a-basic-t[...]

SecureWorks knytter Supernova-bakdør til kinesiske Spiral

Supernova er en bakdør som ble installert på mange sårbare Solarwinds-installasjoner. Denne bakdøren ble ikke installert gjennom forsyningskjede-angrepet (som har blitt attribuert til Russland av amerikanske myndigheter), men til bruk av andre svakheter i Solarwinds Orion-programvaren.

Sikkerhetsselskapet Secureworks knytter nå Supernova-bakdøren til den kinesiske grupperingen Spiral gjennom likheter med tidligere operasjoner.
Referanser
https://www.secureworks.com/blog/supernova-we[...]
https://arstechnica.com/gadgets/2021/03/chine[...]

Apple patcher kritisk svakhet i WebKit

Apple har sluppet ut sikkerhetsoppdatering for Webkit Utgitt 8. mars 2021. Svakheten har benevnelsen CVE-2021-1844 og finnes i flere Apple-produkter. Apple har derfor sluppet følgende nye versjoner: Safari 14.0.3, macOS Big Sur 11.2.3, watchOS 7.3.2, iOS 14.4.1 og iPadOS 14.4.1.

Oppdateringen tetter hull for behandling av ondsinnet webinnhold som kan føre til vilkårlig kjøring av kode.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT212223
https://support.apple.com/en-us/HT212220
https://support.apple.com/en-us/HT212222
https://support.apple.com/en-us/HT212221

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>