Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 6 May 2021

2021.05.06 - Nyhetsbrev

Massivt DDos-angrep tok ned deler av nettet i Belgia. Volue med opplysninger om ransomware-angrepet de ble utsatt for 5.mai.

Massivt DDoS-angrep tok ned nettet i deler av Belgia

Mer enn 200 organisasjoner, inkludert belgiske styremakter, ble overveldet av et stort DDoS-angrep 4. mai. Målet med angrepet var den statlig sponsede Internett leverandøren Belnet. Angrepet var avansert og teknikkene bak det endret seg i løpet av angrepet. Det er ukjent hvem som står bak angrepet.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/this-massive-dd[...]

Volue med oppdatert informasjon om ransomware-angrepet de har vært utsatt for

I forbindelse med angrepet på Volue ASA 5 mai, har selskapet kommet med en oppdatering om saken på egen hjemmeside. Ransomware-angrepet krypterte ned noen filer, databaser og applikasjoner. Angrepet ble tidlig oppdaget og videre spredning ble forhindret. Kunder av selskapet skal ikke være berørt, men kundene oppfordres uansett til å endre passord på sine kontoer.
Referanser
https://www.volue.com/urgent-updates

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>