Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 21 May 2021

2021.05.21 - Nyhetsbrev

Det har lekket personlig data til 100 millioner Android brukere. Sikkerhetsoppdateringen til Android i Mai patcher 4 zero days svakheter.
CNA Financial betaler 40 millioner USD i løsepenger

Det har lekket personlig data til 100 millioner Android brukere

100 millioner brukere er påvirket etter at 23 forskjellige mobilapplikasjoner har lekket personlig data på grunn av feilkonfigurering av skyløsninger. Dataene er tilgjengelig for alle med en internettforbindelse. Mer bekymringsverdig er det at bare et par av applikasjonene har forandret på konfigurasjonene etter å ha blitt informert om feilen.
Referanser
https://threatpost.com/100m-android-users-clo[...]
https://blog.checkpoint.com/2021/05/20/miscon[...]

Sikkerhetsoppdateringen til Android i mai patcher 4 zero-day svakheter

Fire forskjellige zero day svakheter er blitt utnyttet i aktive angrep før de ble patchet av Android sin sikkerhetsoppdatering i mai. Angrep som har prøvd å benytte disse svakhetene har ikke vært særlig utbredt, og har påvirket et begrenset antall brukere. Svakhetene er funnet i Qualcomm GPU og Arm Mali GPU driver komponenter. Det er fortsatt uklart hvordan svakhetene utnyttes.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://source.android.com/security/bulletin/[...]
https://www.qualcomm.com/company/product-secu[...]

CNA Financial betaler 40 millioner USD i løsepenger

Bloomberg melder om at CNA Financial betalte 40 millioner USD til angriperne i løsepenger for å få kontroll på nettverket deres etter et løsepengevirus-angrep. Dette er større enn noen andre utbetalinger som har blitt offentliggjort. Den gjennomsnittlige summen på offfentlig kjente betalinger av løsepenger etter ransomware ligger på rundt 312 000 USD i 2020 i følge Palo Alto Networks.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>