Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 12 May 2021

2021.05.12 - Nyhetsbrev

Fire kritiske svakheter i Microsoft patche-tirsdag

I patche-tirsdag for mai fikser Microsoft 55 svakheter, hvor 4 regnes som kritiske. Ingen av svakhetene blir så langt kjent utnyttet i aktive angrep. Svakhetene finnes i Microsoft Windows, .NET Core and Visual Studio, Internet Explorer, Microsoft Office, SharePoint Server, Open-Source Software, Hyper-V, Skype for Business and Microsoft Lync og Exchange Server.
Referanser
https://msrc.microsoft.com/update-guide/en-us
https://threatpost.com/wormable-windows-bug-d[...]

Personopplysninger til flere politimenn i Washington DC lekket

Ransomware-gruppen Babuk hacket og publiserte personopplysningene til flere offiserer i Metropolitan Police Department i tillegg til interne dokumenter i et forsøk på å presse avdelingen til å betale løsepenger for å stoppe ytterligere lekkasjer. Hackergruppen påstår at de ble tilbudt et beløp, men summen var ikke tilstrekkelig. Gruppen vil publisere 20 personlige filer også neste dag dersom politiet ikke øker løsepengesummen.
Referanser
https://www.vice.com/en/article/wx5deq/hacker[...]

FragAttacks, en samling med nye Wi-Fi svakheter publisert

Nettstedet vi henviser til presenterer FragAttacks (fragmenterings- og aggregeringsangrep) som er en samling av nye svakheter som påvirker Wi-Fi-enheter.

En angriper innenfor rekkevidden til et mål kan misbruke disse sårbarhetene til å stjele brukerinformasjon eller angripe enheter. Tre av de oppdagede sårbarhetene er designfeil i Wi-Fi-standarden og påvirker derfor de fleste enheter.

I tillegg ble det oppdaget flere andre sårbarheter som er forårsaket av omfattende programmeringsfeil i Wi-Fi-produkter. Eksperimenter indikerer at hvert Wi-Fi-produkt påvirkes av minst én sårbarhet, og at de fleste produkter er berørt av flere sårbarheter. De oppdagede sårbarhetene påvirker alle moderne sikkerhetsprotokoller for Wi-Fi, inkludert den nyeste WPA3-spesifikasjonen.

Selv den opprinnelige sikkerhetsprotokollen for Wi-Fi, WEP, er påvirket. Dette betyr at flere av de nylig oppdagede designfeilene har vært en del av Wi-Fi siden utgivelsen i 1997! Heldigvis er svakhetene vanskelige å misbruke da det krever brukerinteraksjon, eller bare er mulig når man bruker uvanlige nettverksinnstillinger. Mesteparten av trafikken på Wi-Fi-nett er nå også kryptert på andre måter, som oftest TLS. Praktisk sett er den største bekymringen programmeringsfeil i Wi-Fi-produkter, da flere av dem er trivielle å utnytte.
Referanser
https://www.fragattacks.com/

Adobe gir ut patch som fikser aktivt utnyttet nulldagssårbarhet i Acrobat Reader

En nulldagssårbarhet som kan føre til vilkårlig kodeeksekvering fikses i ny patch fra adobe. Sårbarheten finnes i Adobe Acrobat Reader, og er sett i aktiv utnyttelse på Windows-maskiner. Feilen kan utnyttes dersom en spesielt utformet pdf åpnes på en sårbar versjon. Sårbarheten har kode CVE-2021-28550. Adobe patcher også flere andre produkter i forbindelse med denne månedenes patche-tirsdag.
Referanser
https://threatpost.com/adobe-zero-day-bug-acr[...]
https://www.zerodayinitiative.com/blog/2021/5[...]

Sikkerhetsbloggen Krebsonsecurity skriver om gjerningsmennene bak angrepet rørledningen

Gruppen DarkSide sto bak ransomware-angrepet på Colonial Pipeline. Sikkerhetsbloggen Krebsonsecurity har lagt ut et innlegg som beskriver hvordan gruppen markedsfører seg selv og hvordan en typisk offer-utpresser-dialog arter seg.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/05/a-closer-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>