Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 10 May 2021

2021.05.10 - Nyhetsbrev

Ransomware-angrep har stoppet USAs største rørledning for frakt av drivstoff. Russian Foreign Intelligence Service (SVR) endrer mål etter at USA publiserte deres arbeidsmåter.

Ransomware-angrep har stoppet USAs største rørledning for frakt av drivstoff

Et ransomware angrep mot en av USAs største drivstoff rørlednings operatører førte til at hele rørlednings nettverket ble skrudd av. Operatøren som heter US Colonial Pipelines transporterer nesten 50% av alt drivstoff på USAs østkyst. Angriperne ser ut til å være en Øst Europeisk gruppe kalt Darkside. Minst 100 gigabyte med data skal være stjålet. Amerikanske myndigheter har vedtatt hastelover for å få flyttet mye av transporten over på tankbiler.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/business/2021/[...]
https://www.dn.no/utenriks/usa/dataangrep/hac[...]

Russian Foreign Intelligence Service (SVR) endrer mål etter at USA publiserte deres arbeidsmåter

Taktikken til Russian Foreign Intelligence Service (SVR) sine agenter endret seg etter at amerikanske myndigheter publiserte angrepsmetodene de benyttet seg av. De vanligste metodene som er brukt er password-spraying, utnyttelse av CVE-2019-19781 (Citrix) for nettverkstilgang og å spre WELLMESS-malware på kompromitterte systemer. NCSC(UK), CISA, FBI og NSA har nå sammen gitt ut en ny rapport med oppdatert informasjon om angrepsbølgen.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.ncsc.gov.uk/files/Advisory%20Furt[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>