Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 25 May 2021

2021.05.25 - Nyhetsbrev

Apple slipper sikkerhetsoppdateringer for iOS og macOS. Hackere hjelper irsk helsetjeneste gratis mot ransomware-angrep.

Apple slipper sikkerhetsoppdateringer for iOS og macOS

Apple har sluppet oppdateringer for macOS og tvOS som fikser tre svakheter som blir utnyttet aktivt. Blant annet bruker malwaren "XCSSET" svakhetene til å installere seg på sårbare maskiner.

iOS versjon 14.6 og Safari 14.1.1 er også gitt ut med mange sikkerhetsoppdateringer.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT201222
https://gizmodo.com/update-your-iphone-to-ios[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Hackere hjelper irsk helsetjeneste gratis mot ransomware-angrep

Hackere som utførte et ransomware-angrep mot helsesystemet i Irland har gitt fra seg software for å dekryptere filene. Hackerne sier fortsatt at de vil selge eller dele informasjon de har stjålet, dersom de ikke blir betalt. Irlands myndigheter sier at de ikke kommer til å betale angriperne noe, men at verktøyet de har fått for å dekryptere filene ser ut til å virke.
Referanser
https://www.bbc.com/news/world-europe-57197688

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>