Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 31 May 2021

2021.05.31 - Nyhetsbrev

HPE Fixes Critical Zero-Day in Server Management Software. Svensk smittedatabase forsøkt hacket. Hackerangrep lammer Japans regjering.

HPE Fixes Critical Zero-Day in Server Management Software

Hewlett Packard Enterprise (HPE) har fikset en kritisk null-dagers ekstern kodeutførelse (RCE) feil i HPE Systems Insight Manager (SIM)-programvaren for Windows, som opprinnelig ble gjort kjent i desember.

Denne sårbarheten kan gjøre det mulig for angripere uten privilegier å utføre kode eksternt. Sårbarheten (CVE-2020-7200) finnes i de nyeste versjonene (7.6.x) av HPE SIM-programvare og påvirker bare Windows-versjonen.
Referanser
https://threatpost.com/hpe-fixes-critical-zer[...]

Svensk smittedatabase forsøkt hacket

Den svenske smittedatabasen SmiNet har blitt forsøkt hacket flere ganger, skriver Folkhalsomyndigheten i en pressemelding torsdag. Databasen inneholder informasjon om personer som har fått påvist smittsomme sykdommer som det er meldeplikt på. Blant sykdommene finnes Covid-19, og rapporteringen av smittede er nå forsinket. Databasen ble stengt etter at inntrengingsforsøkene ble oppdaget, og var per 28. mai fortsatt stengt. Det er ikke funnet tegn til at innbruddsforsøkene har vært vellykkede.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/1BKwyB/s[...]
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-o[...]

Hackerangrep lammer Japans regjering

Flere filer har blitt stjålet fra regjerings departementer i Japan etter at angripere hacket seg inn i selskapet Fujitsu sin SaaS-platform, og dermed fikk tilgang til indre systemer. På grunn av angrepet ble SaaS platformen "ProjectWEB" midlertidig skrudd av, noe som påvirket departementene for land, infrastruktur, transport og turisme.
Referanser
https://threatpost.com/fujitsu-saas-hack-japa[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>