Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 6 July 2021

2021.07.06 - Nyhetsbrev

Datatilsynet etterlyser personvernfokus i utredning fra finansdepartementet.

Datatilsynet etterlyser personvernfokus i utredning fra finansdepartementet

Finansdepartementet sendte ut en utredning der de har vurdert hvordan konsekvenser av virusutbruddet, utviklingen i internasjonal økonomi, smitteverntiltakene og de økonomiske mottiltakene vil påvirke utviklingen i norsk økonomi frem mot 2025. I Datatilsynet sitt høringssvar vurderer de at flere av utvalgets anbefalinger har konsekvenser for personvernet.

Datatilsynet er positive til flere av anbefalingene i utredningen, men savner en diskusjon rundt utfordringene knyttet til informasjonsikkerhet ved hjemmekontor.

Ett av utvalgets anbefalinger er at det skal etableres nasjonale plattformer for tilgjengeliggjøring, deling, bruk og analyse av data.
Datatilsynet forutsetter at den som er ansvarlig for en nasjonal plattform avklarer hvilke rettsgrunnlag som er nødvendige for behandling av personopplysninger. Hvis det ikke foreligger rettsgrunnlag, så kan det være nødvendig å etablere et rettslig grunnlag i lov eller forskrift.

Utvalget har vurdert muligheter og utfordringer ved mer utstrakt bruk av hjemmekontor etter pandemien. Datatilsynet skriver at personvernhensyn må tas med når myndigheter og arbeidsgiver utvikler rammevilkår og retningslinjer for hjemmekontor.

Datatilsynets skriver også at de har hatt en økning i varslede avvik som gjaldt hacking, malware og phishing etter det ble tatt i bruk mer hjemmekontor. Dette reflekterer at risiko for brudd på informasjonssikkerheten øker i takt med hvor digitalisert vår arbeidehverdag er.
Referanser
https://www.datatilsynet.no/aktuelt/aktuelle-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>