Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 July 2021

2021.07.09 - Nyhetsbrev

Cisco legger ut oppdateringer for flere produkter (Medium). Kaseya sin kundeportal var åpen for seks år gammel sårbarhet.

Kaseya sin kundeportal var åpen for seks år gammel sårbarhet

Sikkerhetsbloggen Krebsonsecurity har lagt ut et innlegg som peker på at en seks år gammel sårbarhet kunne bli benyttet mot Kaseyas kundeportal. Sårbarheten gjorde det mulig å lese data fra webserveren, uten å være en autentisert bruker. Sikkerhetsselskapet Mandiant, som meldte saken til Kaseya, klarte å laste ned konfigurasjonsfiler fra serveren. Kaseya tok ned løsningen etter at de fikk vite om sårbarheten. De sier også at denne kundeportalen ikke lenger var i bruk, og hadde siden 2018 blitt erstattet med en ny løsning. Den gamle portalen lå likevel tilgjengelig på nett inntil nylig.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/07/kaseya-le[...]

Cisco legger ut oppdateringer for flere produkter

Cisco har lagt ut to nye oppdateringer som dekker flere sårbarheter fordelt på to produkter. Svakhetene påvirker Cisco AsyncOS for Cisco WSA (virtuell og hardware) og Cisco BPA (Release < 3.1). Cisco AsyncOS for Cisco WSA har en sårbarhet i et konfigurasjonsverktøy som gjør det mulig for en autentisert bruker å eskalere sine rettigheter til root, mens Cisco BPA har en feil i et webbasert konfigurasjonsgrensesnitt som lar en autentisert bruker eskalere rettigheter til administratornivå.
Anbefaling
Oppdater programvaren det gjelder.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]
https://tools.cisco.com/security/center/conte[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>