Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 13 July 2021

2021.07.13 - Nyhetsbrev

Hackere sprer BIOPASS Malware via Kinesiske gambling nettsider. På den andre siden av Kaseya: Hverdags IT verktøy kan brukes som "God mode" for hackere.

Hackere sprer BIOPASS Malware via Kinesiske gambling nettsider.

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro har registrert en nytt skadevare som bruker OBS studio live for å følge med på ofrenes skjermer. Skadevaren heter BIOPASS RAT og er rettet mot kinesiske hasardspill nettsider og er lagd for å hente ut informasjon om typisk kinesiske programmer til offeret, eksempelvis 360 Safe Browser, WeChat, QQ, Aliwangwang, 2345 Explorer, QQ Browser og Sogou Explorer.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/07/hackers-spr[...]

På den andre siden av Kaseya: Hverdags IT verktøy kan brukes som "God mode" for hackere.

Angripere blir mer og mer opplyst om kreftene og potensialet med ekstern administrasjonsprogramvare. Dette er programvare som administratorer bruker for å styre sine egne IT systemer. Programmene blir nærmest som en "skjelett nøkkel" som kan gi full styring over offerets nettverk.
Referanser
https://www.wired.com/story/it-management-too[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>