Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 15 July 2021

2021.07.15 - Nyhetsbrev

Mozilla lanserer en sikkerhetsoppdatering for Firefox og Thunderbird. Microsoft sin julipatch fikser 117 sårbarheter. Revil har forsvunnet fra nettet.

Mozilla lanserer en sikkerhetsoppdatering for Firefox og Thunderbird

Mozilla har lansert en sikkerhetsoppdatering for å håndtere svakheter i Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Sårbarhetene gir en angriper mulighet til å ta kontroll på de berørte systemene.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

Microsoft sin julipatch fikser 117 sårbarheter.

Microsoft sin oppdatering for juli fikser 117 sårbarheter, og av disse har 13 fått klassifiseringen "Kritisk" som betyr at de kan føre til at en angriper tar kontroll over systemet uten hjelp fra en bruker. PrinterNightmare (CVE-2021-34527) er en av feilene som fikses i oppdateringen. I tillegg fikses feil som tillater ekstern kodeeksekvering og rettightsseskalering.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/07/microsoft[...]
https://isc.sans.org/forums/diary/Microsoft+J[...]

Revil har forsvunnet fra nettet

Hackergruppen Revil, som har stått bak løsepengevirusangrepet mot Coop og mot en rekke andre bedrifter, har forsvunnet fra nettet. Både nettsider assosiert med gruppa og infrastruktur brukt til angrep er ikke lenger tilgjengelig på nett. Grunnen til at dette har skjedd er ikke klar.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/kriminell-hacker[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>