Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 8 July 2021

2021.07.08 - Nyhetsbrev

Norsk ingeniørselskap utsatt for dataangrep. Microsoft sin PrintNightmare oppdatering fikser ikke sårbarheten skikkelig.

Norsk ingeniørselskap utsatt for dataangrep

Inocean har blitt utsatt for et dataangrep hvor angriperne hevder de har stjålet 2000 gigabyte med sensitiv informasjon. Selskapet stengte ned systemene sine da de oppdaget angrepet for litt over en uke side. Angriperne har lagt ut trusselbudskapet på det mørke nett. De truer med å publisere data offentlig, dersom Inocean ignorerer trusselen.

Angrepet er knyttet til den kriminelle gruppen REvil og er anmeldt til politiet. Kripos og Norsk Sikkerhetsmyndighet er også koblet inn.

Inocean er et norsk firma som driver med skips-, offshore- og flytende vindkraftteknologi.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/stort-dataangrep-mot[...]

Microsoft sin PrintNightmare oppdatering fikset ikke sårbarheten skikkelig

Microsoft sin PrintNightmare haste-oppdatering fikset ikke sårbarheten skikkelig. Microsoft ga i går ut en oppdatering som skulle fikse sårbarheten, men det var fortsatt mulig å utnytte den fra en lokal bruker.

På eldre Windows-versjoner, og nyere hvor Point and Print policy er aktivert, kan skadelig programvare og trusselaktører fortsatt få SYSTEM-rettigheter også via en nettverksforbindelse, altså eksternt.
Anbefaling
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]
https://arstechnica.com/gadgets/2021/07/micro[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>