Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 20 August 2021

2021.08.20 - Nyhetsbrev

Datakriminelle prøver å rekruttere misfornøyde ansatte til å utføre data angrep. Mozi IoT-Botnet infiserer nå også Netgear, Huawei og ZTE nettverksgatewayer

Datakriminelle prøver å rekruttere misfornøyde ansatte til å utføre data-angrep

Direktøren for trusseletterretning hos Abnormal Security avslører rekruttering av misfornøyde ansatte til å utføre data-angrep mot bedriften de jobber i. Han beskriver hva som skjedde etter han adopterte en falsk identitet etter han mottok tilbud om å laste ned og installere løsepengevirus på maskiner tilhørende bedriften. I dette tilfellet kunne e-posten som ble mottatt spores tilbake til Nigeria.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/08/wanted-di[...]

Mozi IoT-Botnet infiserer nå også Netgear, Huawei og ZTE nettverksgatewayer

Mozi er et P2P (peer-to-peer) botnet som benytter seg av et Bittorrent lignende nettverk for å infisere IoT-enheter. Mozi er ikke ukjent, men har nå utviklet seg til å infisere Netgear, Huawei og ZTE-netteverksutstyr via svake passord, kjente sårbarheter og også zero-days.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2021/[...]
https://thehackernews.com/2021/08/mozi-iot-bo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>