Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 26 August 2021

2021.08.26 - Nyhetsbrev

Ny APT SparklingGoblin bruker en ny bakdør. Kritisk feil i F5 BIG-IP påvirker kunder i sektorer med ekstra behov for sikkerhet. Flere sårbarheter i VMware vRealize Operations .

Ny APT SparklingGoblin bruker en ny bakdør

SparklingGoblin APT målretter seg mot utdanning, detaljhandel og offentlig sektor.

Aktøren bruker en ny bakdør som kalles SideWalk. Dette er en modulær bakdør som dynamisk kan laste inn flere moduler som sendes fra C&C (kommando & kontroll)-serveren, den bruker Google Docs for å lagre malware for nedlasting og Cloudflare-tjenester som C&C -server.

Sikkerhetsforskere er også uklare hvor APT SparklingGoblin er basert, men det er ledetråder som peker på at de opererer fra Øst-Asia, basert på kinesisk språk som brukes av trusselaktøren.
Referanser
https://threatpost.com/sparklinggoblin-apt/168928/

Kritisk feil i F5 BIG-IP påvirker kunder i sektorer med ekstra behov for sikkerhet

F5 BIG-IP har løst flere sårbarheter med høy alvorlighetsgrad i sine nettverks-enheter. En av dem blir hevet til kritisk alvorlighetsgrad under spesifikke konfigurasjoner, som gjerne brukes i sektorer hvor det er ekstra behov for sikkerhet.

Svakhetene som fikses kan blant annet føre til autentisert ekstern kjøring av kommandoer, "cross-site scripting"(XSS) og tjenestenekt (DoS).
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Flere sårbarheter i VMware vRealize Operations

VMWare melder om svakheter i VMware vRealize Operations, VMware Cloud Foundation og vRealize Suite Lifecycle Manager.

Sikkerhetsoppdateringer og løsninger er tilgjengelige for å fikse disse sårbarhetene.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>