Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 24 August 2021

2021.08.24 - Nyhetsbrev

CISA har sluppet rettningslinjer for hvordan å unngå ransomware-angrep. 2000 Exchange servere er hacket ved hjelp av Proxyshell-utnyttelse. LockFile: Løsepengevirus bruker PetitPotam for å utnytte Windows-domenekontrollere.

CISA har sluppet rettningslinjer for hvordan å unngå ransomware-angrep

US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) har sluppet en fire-siders guide til hvordan organisasjoner kan unngå å bli utsatt for ransomware-angrep, samt gjøre skaden minst mulig dersom et angrep allikevel skulle inntreffe.

De foreslår blant annet:
- Sørg for offline-backups som blir testet jevnlig.
- Opprett, vedlikehold og tren på planer for å svare på et angrep og gjennoprette driften etter en krise.
- Patch og sørg for riktig konfigurasjon av tjenester som er åpne mot Internet.
- Bruk effektive spam-filtre for å unngå phishing-eposter
- Bruk anti-malware programmer, applikasjons-hvitelisting, begrens admin-tilgang og bruk to-faktor-autentisering.
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/121338/s[...]
https://www.cisa.gov/sites/default/files/publ[...]

2000 Exchange servere er hacket ved hjelp av Proxyshell-utnyttelse

Nesten 2000 exchange E-post servere har blitt hacket de siste to dagene og infisert med bakdører etter at eierne ikke installerte oppdateringer fra Microsoft sine månedlige oppdateringer fra Mai/Juni.
Sikkerhetsfirmaet Huntress Labs oppdaget dette fra kode som ble publisert på nettet tidligere denne måneden, og skanning etter sårbare systemer som begynte forrige uke. 8. august var 30.400 av totalt 100.000 Exchange-servere utsatt for utnyttelsen gjennom Proxyshell utnyttelsen som ble oppdaget i 2020, men situasjonen har bedret seg siden da.
Anbefaling
Oppdatert Microsoft Exchange server
Referanser
https://therecord.media/almost-2000-exchange-[...]
https://symantec-enterprise-blogs.security.co[...]

LockFile: Løsepengevirus bruker PetitPotam for å utnytte Windows-domenekontrollere

LockFile-løsepengevirus ble først observert på nettverket til en amerikansk finansorganisasjon 20. juli 2021, med den siste aktiviteten så sent som 20 august. Angriperne får først tilgang til ofrenes nettverk via Microsoft Exchange-servere, for å så bruke PetitPotam-sårbarheten som kan gi full tilgang til domenekontrolleren. Vi anbefaler å installere de siste oppdateringene fra Microsoft som fjerner disse sårbarhetene!
Anbefaling
Referanser
https://symantec-enterprise-blogs.security.co[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>